Fri frakt vid 499:- / 2-5 dagars leverans

Skötselråd för ljus

-Förvara ditt ljus torrt och i rumstemperatur, låt det aldrig stå i direkt solljus. Sojavax tycker inte om värme över 25 grader eller kyla under 0 grader.-

-Första gången du tänder ljuset, låt det då brinna så länge att vaxet (smältpoolen) smälter ända ut till kanterna. Brinner ljuset för kort tid första gången, hinner inte vaxet smälta och det kan bildas en tunnel i mitten. 

-Låt ljuset brinna i max 4 timmar.

-Trimma veken varje gång innan du tänder det. Ta försiktigt bort det brända så veken blir ca 5 mm lång. Att trimma ner veken gör man för att undvika att lågan blir för hög på grund av en för lång veke och att ljuset därmed brinner onödigt fort.

-Spill av sojavax kan enkelt tas bort med varmt vatten och diskmedel/tvål.

-Placera alltid ditt ljus på en brandsäker yta och lämna aldrig ett brinnande ljus utan tillsyn. Skötselråd för silversmycken

Putsduk och silverputsmedel är absolut att föredra. Detta ger den mest långsiktiga effekten och högblank yta. Har du inte detta hemma så finns det andra "husmorsknep" man kan ta till:

-Tandborste med tandkräm eller ketchup (använd ej tandkräm med slipmedel i)

-Vinsyrametoden -  1 msl vinsyra, 2 msk tvättmedel. 1 liter kokhett vatten. Blanda detta och lägg i silversmyckena i minst 5-10 min. Skölj av dom, torka.


-Varför har mitt smycke blivit mörkt?

Missfärgningen som kan uppstå på materialet 925 silver består huvudsakligen av silversulfid. Och detta uppstår från svavel. Svavel finns nästan överallt, på huden, i luften, i maträtter, cigarettrök, plaster m.m. Man kan säga att silvret oxiderar. Detta är helt normalt och dom flesta har någon gång haft ett smycke som fått en mörk missfärgning. Det finns även en del människor som utsöndrar svavel i huden. I vissa fall beror det på att personen medicinerar. Ett bra tips är att inte förvara dina smycken i badrummet! Eftersom luftfuktigheten har stor betydelse för hur snabbt silversulfiden tillväxer. Ju högre fuktighet i luften desto fortare bildas sulfiden.Tillverkning & Material

Alla smycken tillverkas för hand personligen av mig. Jag använder mig av sterling silver 925 (äkta silver), pärlor av halvädelstenar, glas eller plast. Silversmyckerna mår bäst av att användas. Använd det dagligen och det kommer bara bli finare och finare. Med tiden så uppstår repor, men oroa dig inte för detta. Dessa små reporna kommer sedan täcka hela ytan och bilda en vacker patinerad yta och man kommer inte längre uppleva det som repigt, detta är dessutom finare än den oanvända silverytan.

Jag använder mig endast av rent sojavax (ekologiskt odlad soja) och veken är helt gjord av bomull. Det finns inget paraffin eller stearin i mina produkter.